Oppskrift
Miss Gins mat
Bún cha Hanoi – vietnamesiske kjøttkaker med risnudler og syltede grønnsaker
Bún cha Hanoi – vietnamesiske kjøttkaker med risnudler og syltede grønnsaker
- 200 g svinekjøtt (nakkekoteletter eller lignende)
- 200 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss sukker
- 1 ss honning
- 3 ss fiskesaus
- 2 ss østerssaus
- 0.5 ts pepper
- 3 stk hvitløksfedd, finhakket
- 0.5 stk løk, finhakket
- 2 stilker sitrongress
- 1 ss mørk soyasaus
- 2 stk vårløk, finhakket
- 1 dæsj soppsoya eller sukkerkulør (for farge)
- 300 g risvermicelli
Syltede grønnsaker og urter
- 1 stk gulrot
- 150 g knutekål
- 2 ss sukker
- 2 ss eddik
- 0.5 ts salt
- ferske urter (koriander, mynte, thaibasilikum)
Nuoc mam cha
- 2 ss vann
- 2 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss eddik/sitronsaft
- 1 stk chili
- 1 stk hvitløksfedd
Kjøttkakene stekes tradisjonelt på en kullgrill. Hjemme kan du steke dem i panne eller ovn.
Slik gjør du:
- Kjør svinekjøttet i en kjøttkvern eller finhakk det i kjøkkenmaskin.
- Bland det med alle de øvrige ingrediensene og form små, flate kjøttkaker på størrelse med en spiseskje.
- Stek på begge sider i panne på middels varme med litt olje, cirka ti minutter til sammen.
- De kan også stekes på bakepapir i ovn på 200 grader i 15–20 minutter. Snu dem halvveis i steketiden.
- Kok opp vann og kok risvermicellien etter anvisning på pakken.
- Skyll dem raskt i kaldt vann.
Syltede grønnsaker og urter:
- Løs salt og sukker godt opp i eddiken.
- Skjær grønnsakene fint i skiver eller staver. Bruk gjerne et zesterjern for å gi bitene fine kanter.
- Legg grønnsakene i syltelaken.
- Vask urtene og legg dem på et fat.
Nuoc mam cha:
- Kok opp vannet og løs opp sukkeret i det.
- Tilsett fiskesaus og eddik.
- Finhakk hvitløken og chilien og tilsett etter ønske.