Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Miss Gins mat

Stekt laks med tamarindsaus og morning glory

-
+

Stekt laks med tamarindsaus og morning glory

  • 200 g morning glory (fås kjøpt i asiabutikker)
  • 4 ss olje
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 200 g laks
  • 1 klype mel
  • 1 stk mango

Slik gjør du:

  • Skrell mangoen og riv den i tynne strimler med et zesterjern.
  • Kok opp vann. Legg grønnsakene i vannet og ta dem opp så snart vannet koker igjen. Skyll i kaldt vann.
  • Finhakk hvitløken.
  • Varm 2 ss olje i en wok eller en panne.
  • Brun hvitløken raskt på middels varme og bland med kokt morning glory.
  • Varm olje i en panne. Sjekk om oljen er varm nok ved å ha litt vann på – hvis det spruter, er oljen varm nok. Strø en klype mel i pannen for å begrense videre oljesprut. Stek laksen på hver side i to–tre minutter.