Dagens Næringsliv
Åpne i appen
Åpne
Vårruller fra Nord-Vietnam
Gin Nguyen
Sigurd Fandango
Fyll
-
200
g
tofu
-
200
g
scampi
-
100
g
gulrøtter
-
100
g
risvermicelli
-
2
ss
sukker
-
2
ss
buljongpulver
-
1
ts
salt
-
0.5
ts
pepper
Wrapping
-
1
pakke rispapir til vårruller
-
4
ss
kokosmelk
-
2
ss
sukker
-
1
l
vann
-
nøytral olje til fritering
-
friske urter (koriander, mynte, thaibasilikum, perilla)
-
salatblader
Nuoc mam pha
-
2
ss
vann
-
2
ss
sukker
-
2
ss
fiskesaus
-
1
ss
eddik/sitronsaft
-
1
stk
chili
-
1
stk
hvitløksfedd
Slik gjør du:
- Kok risvermicellien.
- Finhakk tofu og scampi og riv gulrøttene.
- Bland dette sammen med nudler, sukker, buljongpulver, salt og pepper i en bolle.
- Rør sukker og kokosmelk ut i vann og ha det i en bolle som er vid nok til å dyppe rispapirarkene i.
- Dypp ett rispapirark i væsken om gangen; sørg for at hele overflaten kommer i kontakt med det våte.
- La arket ligge på benken eller skjærebrettet i noen sekunder.
- Når du kjenner at det er mykt og elastisk, legg en toppet spiseskje av fyllet nederst i arkets ene hjørne.
- Rull arket tett sammen rundt fyllet. Stopp rett før du når arkets bredeste punkt.
- Brett arket inn fra sidene som en konvolutt.
- Fortsett å rulle helt opp til toppen av arket og begynn med neste rull.
- Varm nøytral olje i en gryte eller panne med høye kanter.
- Friter vårrullene i omganger til overflaten får bobler og er gyllen. Ikke ha for mange i pannen samtidig.
- La dem renne av seg på en rist eller kjøkkenpapir.
- Server med nuoc mam, friske urter og store salatblader til å pakke rullene inn i.
Nuoc mam pha
- Kok opp vannet og rør sukkeret ut i vannet.
- Bland med fiskesaus og eddik og ha finhakket chili og hvitløk i sausen etter ønske.