Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Miss Gins mat

Vårruller fra Nord-Vietnam

Et enkelt triks gjør vårrullene ekstra smakfulle

-
+

Fyll

  • 200 g tofu
  • 200 g scampi
  • 100 g gulrøtter
  • 100 g risvermicelli
  • 2 ss sukker
  • 2 ss buljongpulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Wrapping

  • 1 pakke rispapir til vårruller
  • 4 ss kokosmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 l vann
  • nøytral olje til fritering
  • friske urter (koriander, mynte, thaibasilikum, perilla)
  • salatblader

Nuoc mam pha

  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss eddik/sitronsaft
  • 1 stk chili
  • 1 stk hvitløksfedd

Slik gjør du:

  • Kok risvermicellien.
  • Finhakk tofu og scampi og riv gulrøttene.
  • Bland dette sammen med nudler, sukker, buljongpulver, salt og pepper i en bolle.
  • Rør sukker og kokosmelk ut i vann og ha det i en bolle som er vid nok til å dyppe rispapirarkene i.
  • Dypp ett rispapirark i væsken om gangen; sørg for at hele overflaten kommer i kontakt med det våte.
  • La arket ligge på benken eller skjærebrettet i noen sekunder.
  • Når du kjenner at det er mykt og elastisk, legg en toppet spiseskje av fyllet nederst i arkets ene hjørne.
  • Rull arket tett sammen rundt fyllet. Stopp rett før du når arkets bredeste punkt.
  • Brett arket inn fra sidene som en konvolutt.
  • Fortsett å rulle helt opp til toppen av arket og begynn med neste rull.
  • Varm nøytral olje i en gryte eller panne med høye kanter.
  • Friter vårrullene i omganger til overflaten får bobler og er gyllen. Ikke ha for mange i pannen samtidig.
  • La dem renne av seg på en rist eller kjøkkenpapir.
  • Server med nuoc mam, friske urter og store salatblader til å pakke rullene inn i.

Nuoc mam pha

  • Kok opp vannet og rør sukkeret ut i vannet.
  • Bland med fiskesaus og eddik og ha finhakket chili og hvitløk i sausen etter ønske.