Kirkertpuré
- 1.00 stk boks hermetisk kikerter
- 50.00 g smør
- 1.00 ss chilipulver
- 1.00 ts salt
- 1.00 ts sitron
Potetbiter
- 250.00 g poteter
- 6.00 ss maisenna
- 1.50 ss chaat masala-krydderblanding (kan byttes ut med en blanding av like deler salt, ingefærpulver og chilipulver)
- sitronsaft
- salt
Kikerter
- 1.00 stk boks hermetiske kikerter
- 1.00 ss salt
- 1.00 ts bakepulver
Søt yoghurt
- 500.00 g yoghurt
- 150.00 g sukker
Til servering
- 1.00 stk rødløk (finhakket)
- En drøy neve sev/tørkede nudler (ferdig fra asiatisk butikk eller en knust pose tørkede nudler)
- koriander etter smak
- reddik eller andre sprø grønnsaker
- Tamarind-chutney eller vanlig mangochutney blandet med et par spiseskjeer sitronsaft
Nok til to til tre personer
Kirkertpuré
- Skyll kikertene og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre.
- Sil av og kjør i en blender med resten av ingrediensene til en jevn masse.
- Juster med vann hvis det blir for tørt.
Potetbiter
- Skjær potetene i mellomstore biter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. Sil, avkjøl og knus lett. Bland sammen maisenna og chaat masala (ev. den andre krydderblandingen).
- Vend potet bitene godt i maisennablandingen. Friter til potetbitene er gylne og sprø. Avslutt med ett lite dryss maldon-salt og litt sitronsaft.
Kikerter
- Skyll kikertene og kok de i lettsaltet vann med bakepulver (først og fremst for å få vekk smaken av laken de ligger i). Sil av.
- Stek kikertene lett i litt salt for å bli kvitt all væske. Avkjøl.
Søt yoghurt
- Sukker og yoghurt vispes lett sammen til sukkeret er oppløst.
- Når den søte yoghurten er klar kan du ha den i en sprøytepose. (Kan også danderes med skje.)
Til servering
- Opprinnelig serveres dette med en tamarind-chutney, men siden dette kan være vrient å få tak i, kan man blande inn et par spiseskjeer sitronjuice i en mangochutney, slik at det blir et mer syrlig og friskt tilbehør. Vi serverer med tynne skiver reddik, men andre sprø grønnsaker funker også bra.
- Ta kikertpure nederst i en skål. Legg rødløk, potet og kikerter oppå. Avslutt med tamarind eller chutney-blanding, søt yoghurt, hakket koriander, sev (eller knuste nudler) og reddik (eller andre løvtynne sprø grønnsaker).