Blomkålspyd
- 1.00 blomkål
- 2.00 ts garam masala
- 2.00 ss hot madras
- 0.25 ts kardemommepulver
- 0.25 ts gurkemeie
- 3.00 curryblader (eller laurbærblader)
- 1.00 ts røkt paprikapulver (eller vanlig paprikapulver)
- 1.00 ts hot chilipulver
- 1.00 ts salt
- 4.00 fedd hvitløk
- 2.00 ss revet ingefær
- 2.00 ss sitronsaft
- 1.00 ss korianderfrø
- 3.00 dl kokosmelk
- olje til pensling
Slik gjør du
Gi blomkålen et raskt oppkok. Ha den direkte over i en bolle eller en gryte med isvann. Finkutt alle de ferske råvarene og ha dem i en stor bolle. Tilsett alt av krydder.
Varm kokosmelken opp til 40 grader og ha den over krydderne. Rør godt sammen. Putt blomkålen i og la bitene marinere i én til to timer.
Sett ovnen på 220 grader. Ha bakepapir på et stekebrett og pensle det med litt olje. Stikk blomkålbukettene på grillpinner. Du kan også legge bukettene rett på det smurte bakepapir.
Stek blomkålbitene midt i ovnen på 220 grader i ti til 15 minutter, til blomkålen begynner å få farge.