Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Butter chicken

– Hvis du får en vindaloo i India, så vil jeg si at det brenner på dass
Oppskrift på butter chicken

Oppskrift på butter chicken

-
+

Marinert kylling

  • 1.00 kg kyllinglår
  • 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)
  • 2.00 ts salt
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 200.00 g hengt yoghurt (ha naturell yoghurt i et kaffefilter i 30 minutter til mysen har skilt seg)
  • 6.00 ts chilipulver
  • 2.00 ts garam masala
  • 1.00 ts lønnesirup

Saus (base)

  • 1.00 kg bifftomat (grillet og skrelt)
  • 800.00 g hermetisk tomat
  • 2.00 ts hakket chili
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 ts grønne kardemommefrø
  • 1.00 ts lønnesirup
  • 120.00 g brunt sukker
  • 1.00 ts muskatnøtt
  • 200.00 g cashewnøtter (kjørt til paste i kjøkkenmaskin)
  • 10.00 ts chilipulver
  • 3.00 ts garam masala-pulver
  • 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)

Saus (før servering)

  • 2.00 ts redusert helmelk (helmelk varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
  • 2.00 ts redusert fløte (fløte varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
  • 0.50 ts hakket chili
  • 0.50 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 50.00 g smør
  • 0.50 ts hakket koriander
  • 0.50 ts lønnesirup
  • 0.50 ts eplesidereddik

Slik gjør du

  • Heng yoghurten for å få ut mye av væsken.
  • Bland alt og vend inn kyllinglårene.
  • Marineres i én time eller helst over natten. 

Saus (base)

  • Bland alle ingrediensene i en gryte.
  • Kok i tre timer.
  • Kjør blandingen glatt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.

Saus (før servering)

  • Tilsett ingrediensene i sausen.
  • Når kyllingen er ferdig marinert, stekes den til den er gjennomstekt. Dette kan gjøres i ovn, panne eller grill.
  • Når kyllingen er ferdig, legg den på en tallerken og hell sausen over.