Marinert kylling
- 1.00 kg kyllinglår
- 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
- 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)
- 2.00 ts salt
- 1.00 dl solsikkeolje
- 200.00 g hengt yoghurt (ha naturell yoghurt i et kaffefilter i 30 minutter til mysen har skilt seg)
- 6.00 ts chilipulver
- 2.00 ts garam masala
- 1.00 ts lønnesirup
Saus (base)
- 1.00 kg bifftomat (grillet og skrelt)
- 800.00 g hermetisk tomat
- 2.00 ts hakket chili
- 1.00 dl solsikkeolje
- 1.00 ts grønne kardemommefrø
- 1.00 ts lønnesirup
- 120.00 g brunt sukker
- 1.00 ts muskatnøtt
- 200.00 g cashewnøtter (kjørt til paste i kjøkkenmaskin)
- 10.00 ts chilipulver
- 3.00 ts garam masala-pulver
- 7.00 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
- 3.00 ts hvitløk-paste (eller finhakket hvitløk)
Saus (før servering)
- 2.00 ts redusert helmelk (helmelk varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
- 2.00 ts redusert fløte (fløte varmet opp og redusert til 1/3 av opprinnelig mengde)
- 0.50 ts hakket chili
- 0.50 ts ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
- 50.00 g smør
- 0.50 ts hakket koriander
- 0.50 ts lønnesirup
- 0.50 ts eplesidereddik
Slik gjør du
- Heng yoghurten for å få ut mye av væsken.
- Bland alt og vend inn kyllinglårene.
- Marineres i én time eller helst over natten.
Saus (base)
- Bland alle ingrediensene i en gryte.
- Kok i tre timer.
- Kjør blandingen glatt i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
Saus (før servering)
- Tilsett ingrediensene i sausen.
- Når kyllingen er ferdig marinert, stekes den til den er gjennomstekt. Dette kan gjøres i ovn, panne eller grill.
- Når kyllingen er ferdig, legg den på en tallerken og hell sausen over.