Kyllingvinger
- 800.00 g kyllingvinger eller klubber
- 1.00 ss revet ingefær
- 1.00 ss hakket grønn chili
- 3.00 ss chilipulver
- 1.00 ts gurkemeie
- salt etter smak
- 3.00 ss sitronsaft
- 1.00 ts fennikelfrø
- 2.00 ss malt koriander
- 4.00 stk hvitløksfedd (hakket)
- 7.00 stk laurbærblader (hakket)
- 6.50 ss maisenna (nok til å dekke kyllingen når du skal panere den).
Nok til fire–fem personer
Slik gjør du
Bland ingefær, hakket grønn chili og hakket hvitløk i en liten bolle.
Ha maisennaen i en bolle for seg selv. Bland alle de tørre krydderne og kyllingen i en bolle. La dette marinere i 30 minutter i kjøleskap.
Tilsett de ferske rå varene (ingefær, hakket grønn chili og hvitløk) og sitronsaften og la kyllingen marinere i én time til.
Varm oljen til 180–190 grader. Vend kyllingen i maisennaen.
Friter kyllingvingene i puljer. Først i tre minutter, ta dem så ut og la dem hvile i ett minutt før de friteres en gang til i to minutter.
Ta kyllingvingene ut og la oljen dryppe av. Ha på litt havsalt og spis.