Beteburger
- 1.00 kg rå rødbeter
- 5.00 stk grønne chili
- 1.00 dl panko (eller annen brødkrum)
- 4.00 ss salt
- 5.00 stk hvitløksfedd
- 1.00 bunt mynte
- 1.00 bunt koriander
- 2.00 dl betejuice (kjøp på butikken)
- 4.00 ss revet ingefær
Steam buns
- 600.00 g mel
- 3.00 ss melkepulver
- 6.00 ss sukker
- 2.00 ts bakepulver
- 3.00 ss solsikkeolje
- 3.50 dl vann
- 1.00 pakke tørrgjær
Slik gjør du
- Skrell og rasp rødbetene med et rivjern.
- Finkutt urter, hvitløk, chili, ingefær.
- Ha alt i en bolle og miks sammen.
- Form blandingen til små burgere. Legg dem på brett og sett dem kjølig i én time (slik at de blir faste).
- Når de har satt seg, ha litt olje i en stekepanne, sett den på middels varme og stek beteburgerne til de er sprø på begge sider, cirka fem minutter.
Steam buns
- Du trenger: Eltemaskin og dampovn.
- Ha alt det tørre i en eltebolle og bland godt sammen.
- Tilsett olje og vann. La vannet være lunkent når det has i. Sett bollen i maskinen og la deigen elte i 13 minutter og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Del deigen opp til ønsket størrelse (50 g per emne holder til små burgerbrød). Sett de i former og la de heve til dobbel størrelse igjen.
- Sett ovnen på steam og steam bollene i form i 15–20 minutter (dette varierer etter hvor kraftig steamovnene er). Ta brødene ut av formene og stek dem på 200 grader i 10–15 minutter til de er gylne.
- Når burgeren skal settes sammen, bruker man det man vil av tilbehør. Jeg anbefaler å lage en spicy og syrlig salat, og bruk gjerne en fet dressing – for eksempel aioli.