Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Beteburger

– Det er mye sjømat i India, men ikke i den stilen her
Oppskrift på beteburger

Oppskrift på beteburger

-
+

Beteburger

  • 1.00 kg rå rødbeter
  • 5.00 stk grønne chili
  • 1.00 dl panko (eller annen brødkrum)
  • 4.00 ss salt
  • 5.00 stk hvitløksfedd
  • 1.00 bunt mynte
  • 1.00 bunt koriander
  • 2.00 dl betejuice (kjøp på butikken)
  • 4.00 ss revet ingefær

Steam buns

  • 600.00 g mel
  • 3.00 ss melkepulver
  • 6.00 ss sukker
  • 2.00 ts bakepulver
  • 3.00 ss solsikkeolje
  • 3.50 dl vann
  • 1.00 pakke tørrgjær

Slik gjør du

  • Skrell og rasp rødbetene med et rivjern.
  • Finkutt urter, hvitløk, chili, ingefær.
  • Ha alt i en bolle og miks sammen.
  • Form blandingen til små burgere. Legg dem på brett og sett dem kjølig i én time (slik at de blir faste). 
  • Når de har satt seg, ha litt olje i en stekepanne, sett den på middels varme og stek beteburgerne til de er sprø på begge sider, cirka fem minutter.

Steam buns

  • Du trenger: Eltemaskin og dampovn.
  • Ha alt det tørre i en eltebolle og bland godt sammen.
  • Tilsett olje og vann. La vannet være lunkent når det has i. Sett bollen i maskinen og la deigen elte i 13 minutter og la deigen heve til dobbel størrelse. 
  • Del deigen opp til ønsket størrelse (50 g per emne holder til små burgerbrød). Sett de i former og la de heve til dobbel størrelse igjen. 
  • Sett ovnen på steam og steam bollene i form i 15–20 minutter (dette varierer etter hvor kraftig steamovnene er). Ta brødene ut av formene og stek dem på 200 grader i 10–15 minutter til de er gylne.
  • Når burgeren skal settes sammen, bruker man det man vil av tilbehør. Jeg anbefaler å lage en spicy og syrlig salat, og bruk gjerne en fet dressing – for eksempel aioli.