Tandoori-marinade
- 5.00 stk nellikspikre
- 1.00 ts korianderfrø
- 1.00 ts spisskummenfrø
- 5.00 ss kardemomme (5 hele frøkapsler hvis du får tak i hel kardemomme)
- 1.00 stk rødløk
- 4.00 stk hvitløksfedd
- 1.00 stor bit fersk ingefær
- 2.00 ss chilipulver
- 1.00 ts paprikapulver
- 2.00 ts kvernet pepper
- 1.50 ss gurkemeie
- 3.50 dl yoghurt naturell
- 0.50 dl sitronsaft
Denne passer veldig godt til kylling
Slik gjør du
Rist krydderne i en stekepanne (uten olje) til de begynner å lukte godt. Avkjøl før du knuser dem i en morter. Har man ikke en morter så kan man bruke en kjøkkenmaskin eller food-processor. Eller så kan man legge krydderne i et håndkle og slå med en hammer, en kjevle eller en gryte. Meningen er at krydderne skal bli most til pulver så man slipper å tygge dem hele.
Kjør krydder, hvitløk, ingefær, rødløk til en jevn masse i en blender. Tilsett sitron og yoghurt og bland sammen.