Lam rogan josh
- 1500.00 g lammebog, kuttet i biter
- 4.50 ss hvitløk, hakket
- 200.00 g løk, hakket
- 3.00 ss nøytral olje
- 0.50 ts kanel
- 1.00 nellikspiker
- 3.00 stk laubærblad
- 2.00 stk muskatnøtt, revet
- 2.00 stk stjerneanis
- 0.50 ts chilipulver
- 0.50 ts gurkemeie
- 1.00 ss korianderpulver
- 1.00 ss salt
- 7.00 ts rød chilipaste
- 1.00 ss ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
- 1.00 ss hvitløk-paste (eller finhakket ferst hvitløk)
- 1.50 l lammekraft
- 8.00 ts tomatpuré
- 80.00 g yoghurt
- 300.00 ml vann
- 0.20 ts grønt kardemommepulver
- 0.20 ts safranpulver
- 0.20 ts fennikelpulver
- 0.20 ts sennep
- 0.20 ts nøtter
Slik gjør du
- Stek løk og hvitløk i nøytral olje, tilsett tomatpuré.
- Ha så alt av ingredienser i kjelen og kok i cirka én time.
- Kjør alt bortsett fra kjøttet glatt i en blender.
- Legg kjøttet i sausen og server.