Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Softshellkrabbe

– Det er mye sjømat i India, men ikke i den stilen her
Oppskrift på softshellkrabbe

Oppskrift på softshellkrabbe

-
+

Garam masala-hollandaise

  • 150.00 g smør i terninger
  • 80.00 g nøttesmør
  • 6.00 stk eggeplommer
  • 6.00 ss vann
  • 3.00 ss sitronsaft
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts chilipulver
  • 2.00 ts hot madras
  • 0.50 ts kumminpulver
  • 0.50 ts korianderpulver
  • 1.00 stk sjalottløk, finhakket

Softshellkrabbe

  • 150.00 g softshellkrabbe (fås kjøpt i asiatiske butikker)
  • 100.00 g maisenna
  • 2.00 ts chilipulver
  • 1.00 l nøytral olje (frityr)
  • salt
  • sitron

Gulrotsalat

  • 300.00 g gulrot
  • 0.50 dl soyasaus
  • 1.00 dl sitronsaft
  • 0.50 dl sesamolje
  • 2.00 ts sesamfrø
  • 2.00 ts finhakket koriander
  • hakkede cashewnøtter til garnityr

Garam masala-hollandaise

  • Bland alle ingrediensene og ha dem i en kjele.
  • Varm opp på 75 grader i 30 minutter.

Softshellkrabbe

  • Bland krydder og maisenna. Ha softshell-krabben i maisennablandingen.
  • Friter krabben i olje til den er gyllen. Smak til med salt og sitron.

Gulrotsalat

  • Strimle gulrot. Smak til med, soya, sitron, sesamolje, sesamfrø og koriander.
  • Anrett salaten med krydderhollandaise og fritert krabbe. Topp med hakkede cashewnøtter.