Svinebog vindaloo
- 1500.00 g svinebog, kuttet i biter
- 1.30 l vann
- 3.00 ts tørket chili
- 1.00 ts sennepsfrø
- 1.00 ts spisskummenfrø
- 1.00 ts korianderfrø
- 4.50 grønne kardemommefrø
- 0.25 ts kanel
- 2.00 ts ingefær, hakket
- 2.00 ts hvitløk, hakket
- 0.25 ts nellik
- 0.25 ts hele pepperkorn
- 2.00 ss grovkornet sennep
- 2.00 ss eplesidereddik
Saus
- 50.00 ml nøytral olje
- 275.00 g rødløk
- 1.00 ss ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
- 1.00 ss hvitløk-paste (eller finhakket fersk hvitløk)
- 50.00 g tomatpuré
- 12.00 g salt
- 10.00 g sukker
- 10.00 spisskummen
- 2.00 stk nellik
- 5.00 stk grønne chili
- 300.00 g tomat
- 1.00 ts bukkehornsfrø (kan sløyfes)
- 1.00 ss gurkemeie
Slik gjør du
- Kok kjøttet mørt med krydderet i en gryte. Dette tar cirka ti til 15 minutter.
- Smak hvis du er usikker på om kjøttet er ferdig.
Saus
- Fres løk og tomatpuré til løken er gyllen.
- Ha i tomat og alle kryddere.
- Kok opp og la det småkoke i rundt 20 minutter, eller til sausen begynner å tykne.
- Kjør med stavmikser til en glatt masse.
- Ta svinebogen ut av kokekraften og legg kjøttet i sausen.