Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Moderne indisk

Svinebog vindaloo

– Hvis du får en vindaloo i India, så vil jeg si at det brenner på dass
Oppskrift på svinebog vindaloo

Oppskrift på svinebog vindaloo

-
+

Svinebog vindaloo

  • 1500.00 g svinebog, kuttet i biter
  • 1.30 l vann
  • 3.00 ts tørket chili
  • 1.00 ts sennepsfrø
  • 1.00 ts spisskummenfrø
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 4.50 grønne kardemommefrø
  • 0.25 ts kanel
  • 2.00 ts ingefær, hakket
  • 2.00 ts hvitløk, hakket
  • 0.25 ts nellik
  • 0.25 ts hele pepperkorn
  • 2.00 ss grovkornet sennep
  • 2.00 ss eplesidereddik

Saus

  • 50.00 ml nøytral olje
  • 275.00 g rødløk
  • 1.00 ss ingefær-paste (eller finhakket fersk ingefær)
  • 1.00 ss hvitløk-paste (eller finhakket fersk hvitløk)
  • 50.00 g tomatpuré
  • 12.00 g salt
  • 10.00 g sukker
  • 10.00 spisskummen
  • 2.00 stk nellik
  • 5.00 stk grønne chili
  • 300.00 g tomat
  • 1.00 ts bukkehornsfrø (kan sløyfes)
  • 1.00 ss gurkemeie

Slik gjør du

  • Kok kjøttet mørt med krydderet i en gryte. Dette tar cirka ti til 15 minutter.
  • Smak hvis du er usikker på om kjøttet er ferdig.

Saus

  • Fres løk og tomatpuré til løken er gyllen.
  • Ha i tomat og alle kryddere.
  • Kok opp og la det småkoke i rundt 20 minutter, eller til sausen begynner å tykne.
  • Kjør med stavmikser til en glatt masse. 
  • Ta svinebogen ut av kokekraften og legg kjøttet i sausen.