Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Mors gode vørterkake

Lag julepålegget selv
Vørterkake fra Fannremsgården, oppskrift

Vørterkake fra Fannremsgården, oppskrift

-
+

Vørterkake

  • 1.00 l melk
  • 25.00 g gjær
  • 300.00 g sirup
  • 1.00 ss salt, stor
  • 0.25 ts nellik
  • 0.25 ts pepper
  • 400.00 g siktet rug
  • 800.00 g siktet hvetemel

Vørterkake

Oppskriften er nok til to kaker

Slik gjør du:

  • Rør ut gjær i litt lunken melk og tilsett litt hvetemel. La det stå en times tid og ta seg opp. Bland resten sammen og elt godt.

  • La deigen stå til neste morgen og kna den raskt opp.

  • Del deigen i to emner og trill dem til to runde kaker.

  • Etterhev i 30 minutter og stek i om lag en time på 170 grader.

  • Vørterkake har vært vanlig å servere til julepålegg som sylte, rull og leverpostei, i tillegg til søte pålegg.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen
Lag julepålegget selv