Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift

Blinis

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på russiske blinis med bokhvete

Oppskrift på russiske blinis med bokhvete

-
+

Russiske blinis

  • 150.00 g Melk
  • 5.00 g Fersk gjær
  • 80.00 g Siktet hvetemel
  • 70.00 g Bokhvetemel (evt 40 g finmalt rug og 30 g siktet hvetemel)
  • 1.00 ts Salt
  • 2.00 stk Eggeplommer
  • 3.00 ss Øl
  • 3.00 stk Eggehviter
  • 2.00 ts Melis
  • 1.00 ss Smør, til steking

Russiske blinis er små, gjærede pletter av bokhvetemel som helst serveres som underlag for russisk kaviar. Kokk I kokeboken Kokkelære bruker Tom Victor Gausdal bruker en blanding av bokhvete og vanlig mel, samt litt øl og lettpiskede eggehviter for å få riktig smak og konsistens. Plettene kan gjerne stekes på forhånd, og selv om ekte russisk kaviar er det optimale tilbehøret, smaker de godt også med mer prosaisk lodde- eller lakserogn.

Bland gjæren ut i melken før du blander i hvetemel, bokhvete og salt.

Rør eggeplommene sammen med ølet og ha dem i røren.

Pisk til slutt eggehviter og melis luftig og vend dette forsiktig inn i røren.

Stek små pletter på middels til høy varme.