Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oppskrift

Thai "Banana Pancake" - Gluay Rôti

De beste pannekakeoppskriftene
Oppskrift på

Oppskrift på "banana pancake" fra Thailand

-
+

Thai Banana Pancake

  • 8.00 stk Bananer
  • 1.00 stk Egg
  • 500.00 g Hvetemel
  • 1.00 ts Salt
  • 1.00 ss Sukker
  • 1.50 dl Vann
  • 1.50 dl Melk
  • 100.00 g Ghee/klarnet smør (smelt smør i en gryte og hell det over i en klar beholder. Melkeproteinene vil synke til bunns og fettet stige opp; det er dette du skal bruke)
  • 2.00 dl Nøytral olje
  • 2.00 ss Sukker, til steking
  • 2.00 ss Smør, til steking
  • 1.00 stk Boks søtet, kondensert melk til anretning.

Banana Pancake selges gjerne fra små mobile boder på markeder og gatehjørner i Thailand, hvor selgerne løfter opp små, klargjorte deigklumper som de strekker tynt ut på en takke, pensler godt med smør, sprøsteker, fyller med bananskiver og garnerer med søt og klissete kondensert melk - den perfekte midnattssnack på vei hjem. Å lage deigemnene er en litt omstendelig prosess, men fullt ut overkommelig med kokk Terje Ommundsens oppskrift fra boken Thaimani.

Slå sammen egget med en visp og lag en fordypning i melet. Gni egget sammen med melet til det er blitt blandet. Løs opp salt og sukker i vannet og melken og tilsett i blandingen. Elt deigen i minimum 5 minutter og del den inn i 16 emner. Hell oljen i en bolle eller boks. Gni hvert emne inn med klarnet smør og legg dem ned i oljen. La deigen ligge i minst 5 timer, helst over natten.

Skjær bananene i skiver.

Ta et og et emne og bre det ut over benken med håndflaten. Dra deigen ut til den blir så tynn at du nesten kan se gjennom den. Legg så emnet i en oppvarmet panne eller på en takke med litt smør og stek.

Ha på oppkuttet banan og pakk pannekaken sammen som en konvoutt i pannen.

Stek pannekaken til den er sprø og gylden. Ha så på litt sukker og la det få karamellisere seg litt.

Legg pannekaken på en skjærefjøl og del den i biter. hell over kondensert melk og nyt!