Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ostefondue

Ost med brød
Oppskrift på ostefondue fra Le Benjamin i Oslo

Oppskrift på ostefondue fra Le Benjamin i Oslo

-
+

Ostefondue

  • 4.00 dl hvitvin, helst fra Jura-området eller annen chardonnay
  • 1.00 kepaløk
  • 150.00 g saltet smør
  • 400.00 g appenzeller
  • 200.00 g comté
  • 200.00 g gruyere
  • 1.00 ts kirsch
  • sitronsaft
  • salt og pepper
  • brød

Slik gjør du

Kok opp smør, hvitvin og løkskiver og la koke til ¼ av vesken er fordampet. Kjør med stavmikser og sil gjennom finmasket sil. Riv osten og vend inn i vinbasen. Rør til all ost har smeltet. Smak til med salt, pepper og sitron. Ha over kirsch.

Kutt brødterninger på 1,5 x 1,5 cm, gjerne av gamle brødrester. Tørk lett i ovn et par minutter på 200 °.

Servér gjerne med røkt og kokt skinke og rå grønnsaker som gulrot, fennikel og stangselleri.

Stikk gaffelen i en brødbit, dypp og snurr i ostegryten. Rør av og til forsiktig med en treskje, men ikke for mye, da samler osten seg til en tung klump.

Se viner som passer til:

Ost i Vindatabasen
Ost med brød