Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Østers med tre typer topping

-
+

Østers

Eple og tomat

  • 1.00 eple, gjerne litt umodent
  • 2.00 syrlige tomater, modne små
  • 1.00 sjalottløk
  • litt persille
  • litt ryllik
  • salt

Agurk og rabarbra

  • 1.00 agurk
  • 1.00 rabarbra
  • 1.00 neve bergmynte
  • ramsløk
  • salt

Yoghurt og rødløk

  • 1.50 dl yoghurt, helst geiteyoghurten til Helge Hauge
  • 1.00 liten rødløk, hakket
  • salt og pepper

Beregn seks østers til hver til forrett. Alle toppingene er nok til tolv østers.

Er østersene veldig store, er det aller best å røyke/bake dem. Vi lagde en syvsteinsovn, men det funker fint med en litt stor grill med lokk. Fyr i så fall opp på én side, legg østers på den andre siden og ha gjerne litt trebiter/flis på kullet for å få røyksmak.

Hakk alt og bland, smak til med salt.

Skrell agurken, ta ut kjernen og kutt i bitte små terninger. Skrell av det ytterste laget på rabarbraen og skjær opp som agurken. Hakk bergmynte og rams­løk og bland alt. Juster med salt.

Ha et par teskjeer yoghurt på hver østers, topp med litt rødløk, salt og nykvernet pepper.

Se viner som passer til:

Skalldyr i Vindatabasen