Østers
Eple og tomat
- 1.00 eple, gjerne litt umodent
- 2.00 syrlige tomater, modne små
- 1.00 sjalottløk
- litt persille
- litt ryllik
- salt
Agurk og rabarbra
- 1.00 agurk
- 1.00 rabarbra
- 1.00 neve bergmynte
- ramsløk
- salt
Yoghurt og rødløk
- 1.50 dl yoghurt, helst geiteyoghurten til Helge Hauge
- 1.00 liten rødløk, hakket
- salt og pepper
Beregn seks østers til hver til forrett. Alle toppingene er nok til tolv østers.
Er østersene veldig store, er det aller best å røyke/bake dem. Vi lagde en syvsteinsovn, men det funker fint med en litt stor grill med lokk. Fyr i så fall opp på én side, legg østers på den andre siden og ha gjerne litt trebiter/flis på kullet for å få røyksmak.
Hakk alt og bland, smak til med salt.
Skrell agurken, ta ut kjernen og kutt i bitte små terninger. Skrell av det ytterste laget på rabarbraen og skjær opp som agurken. Hakk bergmynte og ramsløk og bland alt. Juster med salt.
Ha et par teskjeer yoghurt på hver østers, topp med litt rødløk, salt og nykvernet pepper.