Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Øyvind Hjelle

Vaffelblinis med løyrom og rømme

Gode oppskrifter til påskebålet
Slik lager du vaffelblinis med løyrom og rømme

Slik lager du vaffelblinis med løyrom og rømme

-
+

Vaffelblinis med løyrom og rømme

  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl øl
  • 75 g usaltet smør
  • 25 g gjær
  • 1 stk egg
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver (kan sløyfes)
  • 1 ss sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g bokhvetemel (eller 75 g sammalt hvetemel)
  • 200 g løyrom (eller einerrøkt laks)
  • 1 beger seterrømme
  • 50 g ramsløk (eller rødløk)

Slik gjør du:

  • Varm smøret i en kjele til det smelter, hell deretter på øl og melk. Varm til cirka 37 grader og rør ut gjæren.
  • Rør inn egg, finhakket rødløk, salt, sukker, hvetemel, bokhvetemel og eventuelt bakepulver til konsistensen blir som en tykk pannekakerøre. Løk og gjær gir vaflene et behagelig syrnet preg.
  • La røren heve til dobbelt størrelse, minst 45 minutter. Den kan gjerne stå kjølig over natten, da vil vaflene smake enda bedre.
  • Pensle vaffeljernet rikelig med klaret smør og stek vaflene raskt på høy varme. Server med topping av rømme, løyrom og ramsløk.