Vaffelblinis med løyrom og rømme
- 1.5 dl melk
- 1.5 dl øl
- 75 g usaltet smør
- 25 g gjær
- 1 stk egg
- 0.5 stk rødløk
- 1 ts salt
- 1 ts bakepulver (kan sløyfes)
- 1 ss sukker
- 150 g hvetemel
- 150 g bokhvetemel (eller 75 g sammalt hvetemel)
- 200 g løyrom (eller einerrøkt laks)
- 1 beger seterrømme
- 50 g ramsløk (eller rødløk)
Slik gjør du:
- Varm smøret i en kjele til det smelter, hell deretter på øl og melk. Varm til cirka 37 grader og rør ut gjæren.
- Rør inn egg, finhakket rødløk, salt, sukker, hvetemel, bokhvetemel og eventuelt bakepulver til konsistensen blir som en tykk pannekakerøre. Løk og gjær gir vaflene et behagelig syrnet preg.
- La røren heve til dobbelt størrelse, minst 45 minutter. Den kan gjerne stå kjølig over natten, da vil vaflene smake enda bedre.
- Pensle vaffeljernet rikelig med klaret smør og stek vaflene raskt på høy varme. Server med topping av rømme, løyrom og ramsløk.