Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pai med flaskegresskar med grønnkål og fetaost

-
+

Bunn (nok til én pai)

  • 100.00 g havremel
  • 50.00 g rismel 
  • 50.00 g mandelmel 
  • 2.00 ss potetmel eller arrowrot 
  • 0.50 ts salt
  • 90.00 g kaldt smør eller fast kokosolje i biter 
  • 3.50 ss iskaldt vann 

Fyll

  • 1.00 flaskegresskar
  • litt olivenolje eller kokosolje 
  • 2.00 stilker rosmarin, eller 1/2 ts tørket 
  • salt og pepper 
  • 1.00 gul løk 
  • 2.00 hvitløksfedd 
  • 2.00 store håndfuller (100 g) grønnkål eller spinat, grovhakket uten stilker 
  • 2.00 ss eplesidereddik
  • 2.50 dl melk, havremelk eller mandelmelk 
  • 2.00 egg
  • 150.00 g (en pakke) fetaost 

Forvarm ovnen til 180°c. Bland mel, potetmel og salt i en bolle. Tilsett smør og lag en smuldrete masse. Tilsett vann og kna sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Skrell gresskaret, fjern frøene og skjær kjøttet i 2,5 centimeter store biter. Legg på stekebrett med bakepapir, ha på olje og krydder og bland godt. Stek i cirka 20 minutter, eller til bitene er myke og brune i kantene. Sett til side.

Stek løk og hvitløk på middels varme i ti minutter. Tilsett grønnkål, stek et par minutter. Ha i eddik, salt og pepper. stek et par minutter.

Kjevle ut deigen til en sirkel, cirka fem millimeter tykk og legg den i en 27 centimeter stor paiform. Du kan også trykke ut deigen i formen med hendene. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek bunnen i ti minutter.

Pisk sammen egg og melk. Tilsett løk, grønnkål, smuldret fetaost og halvparten av gresskaret. Hell eggeblandingen i paiskallet. Trykk ned flere gresskarbiter hvis det er plass (bruk resten i ­salat eller sandwich). Stek paien i 30–40 minutter. Server med salat.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen