Bunn (nok til én pai)
- 100.00 g havremel
- 50.00 g rismel
- 50.00 g mandelmel
- 2.00 ss potetmel eller arrowrot
- 0.50 ts salt
- 90.00 g kaldt smør eller fast kokosolje i biter
- 3.50 ss iskaldt vann
Fyll
- 1.00 flaskegresskar
- litt olivenolje eller kokosolje
- 2.00 stilker rosmarin, eller 1/2 ts tørket
- salt og pepper
- 1.00 gul løk
- 2.00 hvitløksfedd
- 2.00 store håndfuller (100 g) grønnkål eller spinat, grovhakket uten stilker
- 2.00 ss eplesidereddik
- 2.50 dl melk, havremelk eller mandelmelk
- 2.00 egg
- 150.00 g (en pakke) fetaost
Forvarm ovnen til 180°c. Bland mel, potetmel og salt i en bolle. Tilsett smør og lag en smuldrete masse. Tilsett vann og kna sammen til en deig. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Skrell gresskaret, fjern frøene og skjær kjøttet i 2,5 centimeter store biter. Legg på stekebrett med bakepapir, ha på olje og krydder og bland godt. Stek i cirka 20 minutter, eller til bitene er myke og brune i kantene. Sett til side.
Stek løk og hvitløk på middels varme i ti minutter. Tilsett grønnkål, stek et par minutter. Ha i eddik, salt og pepper. stek et par minutter.
Kjevle ut deigen til en sirkel, cirka fem millimeter tykk og legg den i en 27 centimeter stor paiform. Du kan også trykke ut deigen i formen med hendene. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek bunnen i ti minutter.
Pisk sammen egg og melk. Tilsett løk, grønnkål, smuldret fetaost og halvparten av gresskaret. Hell eggeblandingen i paiskallet. Trykk ned flere gresskarbiter hvis det er plass (bruk resten i salat eller sandwich). Stek paien i 30–40 minutter. Server med salat.