Mos med belgfrukter
- 300.00 g Kokte belgfrukter
- 1.00 stk Hvitløkskløft
- 0.50 dl Kaldpresset olivenolje av god kvalitet. Bruk opptil 1 dl om nødvendig
- 1.00 ts Sesamolje
- 0.50 stk Saften av en halv sitron eller lime
- 0.50 ts Malt spisskummin
- 0.50 ts Malt koriander
- 0.50 stk Chili (evt.)
- 2.00 ss Finhakket frisk koriander
- 1.00 ss Yoghurt (evt.)
Belgfrukter inneholder så mye proteiner at de kan erstatte kjøttpålegg. Kokebokforfatter Margit Vea gir en løselig oppskrift på mos med belgfrukter, som kan varieres etter hvilke bønner, linser og urter du har tilgjengelig. Du kan koke bønner selv, eller bruke hermetiske, og smake deg frem til hvilke krydder du selv foretrekker å smakssette mosen med.
Skyll belgfruktene.
Mos alle ingredienser i en matprosessor eller bruk stavmikser
Smak til med salt og pepper.