Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

PAPARDELLE MED PØLSE OG ØSTERSSOPP fra La Cantina di Manuela i Milano

Oppskrift på pasta med pølse og østerssopp fra Jon Bergs kokebok

Oppskrift på pasta med pølse og østerssopp fra Jon Bergs kokebok "Italia. En matsafari."

-
+

Pastadeig

  • 200.00 g Hvetemel type 00
  • 200.00 g Durumhvete
  • 4.00 stk Egg eller 8 eggeplommer (med kun eggeplommer blir pastaen gulere og mer delikat)

Kjøttsaus med svinepølse og sopp

  • 2.00 ss Olje til steking
  • 300.00 g Rå svinepølse (helst salsiccia) av god kvalitet
  • 300.00 g Østerssopp
  • 1.00 stk Sjalottløk
  • 1.00 stk Hvitløksfedd
  • 4.00 stk Kvaster timian, bare bladene
  • 40.00 g Soltørket tomat i strimler
  • 1.00 dl Varm kjøttkraft
  • 50.00 g Smør
  • Salt og pepper
  • 1.50 ts Sitronsaft
  • 20.00 g Persille
  • Fersk timian

Slik lager du papardelle med pølse og østerssopp fra grunnen av.

 

Sikt melet i en haug på bakebordet.

Lag en grop og ha i eggene.

Bruk en gaffel til å røre inn melet fra innerst og utover. Fortsett å røre til eggene er løst opp i melet.

Kna og dra deigen i 10-15 minutter til den er en smidig og elastisk deig som ikke kleber. Rull til en ball, pakk i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst en time.

Start pastamaskinen på avstand 0. Rull gjennom 4-5 ganger, brett sammen for hver gang.

Fortsett å rulle med stadig mindre åpning uten å brette. Avslutt med åpning 7 eller 8.

Ha godt med mel på bakebordet og skjær brede papardellestrimler for hånd.

Press pølsene ut av skinnet.

Stek dem i en panne med litt olje. Bruk en tresleiv eller tregaffel til å smuldre opp pølsen med.

Ta ut pølsen.

Rens soppen. Skjær den i strimler og stek den i samme varme panne med olje.

Når soppen har fått en fin gyllen farge, tilsettes hakket sjalottløk, hvitløk, timian, strimlede tomater og litt kjøttkraft av kylling, svin eller okse.

Du kan også bruke vann, men da blir det ikke like kraftig og god smak. Kok det så i fem minutter. Tilsett den stekte pølsen, ha i smøret og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

 

Kok pastaen i godt saltet vann i to–tre minutter, til den er al dente. Ta vare på litt av kokevannet.

Bland pastaen med sausen. Dryss over hakket persille, rør inn litt olje og kokevann om nødvendig. Server pastaretten i en varm bolle, og pynt for eksempel med tørkede tomater i olje og fersk timian.