Tomatsaus
- 2.00 løk
- 2.00 hvitløksfedd
- 40.00 g ingefær
- 1.00 gulrot
- 1.00 rød chili
- 4.00 bokser grovhakkede tomater
- 2.00 ss tomatpuré
- 1.00 ss salt
- 5.00 ss pepper
- 2.00 ss paprika, røkt
Før servering
- pasta
- 2.00 ss rødløk, finhakket
- 2.00 vårløk, i tynne skiver
- 2.00 ss kapers, hakket
- 2.00 ss cornichons, hakket
- 2.00 ss gressløk, hakket
Stekt brokkoli
- 2.00 brokkoli
- 2.00 l vann
- 2.00 ss salt
- 2.00 ss smør
- rapsolje
- parmesan
Tomatsaus
- Kutt grønnsakene i små biter. Fres i olje sammen med krydder og tomatpuré. Ha i grovhakkede tomater og la koke i en time. Kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper.
- Sett halvparten av sausen til side, den brukes til moussaka senere i uken.
Før servering
- Kok opp pastaen. Vend resten av ingrediensene inn i tomatsausen, og server.
Stekt brokkoli
- Kok opp vann og salt, ha i hele brokkolien og kok den i seks minutter. Legg brokkolien på et klede og del den i to. Varm opp en panne og stek brokkolien på snittflaten. Ha i smør på slutten av stekeprosessen, øs det over brokkolien. Ta brokkolien ut av pannen og riv over godt med parmesan. Serveres med en gang.