Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pastaskolen

Lolli med ferske tomater

Slik lager du perfekt pasta hjemme

-
+

Lolli med ferske tomater

  • 300 g cherrytomater
  • 2 stk hvitløksfedd
  • basilikum
  • olivenolje
  • svart pepper
  • finhakket chili, eller chiliflak
  • revet pecorino
  • finhakket persille
  • 550 g lolli eller annen fersk pasta

Favoritten til kjøkkensjef Katya Blandino, servert med håndlagde lolli som moren lager. Det kan være vanskelig å få tak i gode tomater på vinteren, men bruker du de beste cherrytomatene du får tak i, bør det være nok smak i dem.

Slik gjør du

  • Del tomatene i to, knus hvitløken med flatsiden av en kniv.
  • Varm olje i en stor panne, ha i tomat og hvitløk, gjerne også kvisten til basilikumen.
  • Stek i tre til fem minutter på ganske høy varme, til tomatene har begynt å kollapse litt.
  • Kok opp lettsaltet vann og kok pastaen i tre til fem minutter. Sil pastaen. Ta vare på litt av kokevannet.
  • Bland sammen pasta, tomatblandingen, ferske basilikumblader og revet pecorino, gjerne litt persille også. Er blandingen for tørr, ha i litt av kokevannet.