Slik gjør du
- Bland kjøtt, egg, brødsmuler, parmesan og pecorino til du har en jevn masse. Spe med litt vann eller melk. Det er lurt å prøvesteke en kjøttbolle før du sper for mye.
- Form små baller med hendene. Hvis du har en bolle med vann ved siden av og dypper hendene, blir det ikke så klissete. Hver kjøttbolle bør være cirka 20 til 25 gram.
- Brun kjøttbollene i rikelig med olje i en klebefri stekepanne. Ikke ha for mange kjøttboller i stekepannen samtidig. Når du har brunet alle, ha alle i stekepannen, ha i knuste tomater og la småkoke i 20 minutters tid. Snu kjøttbollene underveis.
- Kok opp lettsaltet vann. Kok spagettien i to til fire minutter hvis den er fersk, eller ett til to minutter mindre enn det står på pakken hvis den er tørr. Sil pastaen. Ta vare på litt av kokevannet.
- Bland sammen pasta og saus. Spe med litt kokevann hvis den er for tørr. Bland gjerne inn litt pecorino. Ha kjøttbollene oppå.