Nok til 30 ravioli
Slik gjør du
- Bland ricotta og eggeplomme med en gaffel til det er godt blandet.
- Kjevle ut en lang plate med pastadeig og legg den på en ren arbeidsbenk. Legg fyllet i små porsjoner, én til to teskjeer, med tre centimeter mellomrom på den ene siden av deigen. Brett over resten av deigen. Skyv forsiktig deigen på plass over fyllet.
- Stikk ut formen til ravioli. Den kan være rund, halvmåneformet eller firkantet. Press forsiktig ut luft og press ned kantene av pastadeig for å forsegle ravioliene. Det er enklest å gjøre hele denne prosessen med hendene. Dekk ravioliene med et klede – og plastfolie hvis de skal stå lenge.
- Like før du skal servere, kok opp lettsaltet vann og lag smøret: Smelt smør i en stor panne til det freser. Ha i grovmalt svart pepper og rosmarin.
- Kok raviolien i tre–fire minutter. Det er lurt ikke å koke for mange av gangen. Løft dem ut av gryten med en hullsleiv og over på tallerkener. Hell over smør. Dryss over pecorino eller parmesan.