Ravioli med sopp
- 400 g pastadeig
- 30 g sjalottløk (finhakket)
- 300 g sopp (en blanding av sjampinjong, shiitake, østerssopp, kongeøsterssopp, hakket i food prosessor. Litt tørket, knust steinsopp gir ekstra sus i smaken.)
- 15 g persille
- 1 stk hvitløksfedd, knust med flatsiden av en kniv og finhakket
- salt og pepper
- olivenolje
- smør
- pecorino eller parmesan
Nok til 30–40 ravioli
Lag en blanding av ulike sopp – det blir aller best hvis du også har noen steinsopp eller blander inn noen tørket steinsopp.
Slik gjør du
- Varm olje i en panne og ha i løken. Stek til løken er blank og myk. Ha i soppen og stek til den er blitt fint brunet og har begynt å kollapse – det tar som regel ti minutters tid. Ha i hvitløk og persille og stek i ett til to minutter til. Smak til med salt og pepper.
- La soppblandingen kjølne til romtemperatur. Kjør i en kjøkkenmaskin til den er nesten jevn.
- Kjevle ut en lang plate med pastadeig og legg den på en ren arbeidsbenk. Legg fyllet i små porsjoner, én til to teskjeer, med tre centimeter mellomrom på den ene siden av deigen. Brett over resten av deigen. Skyv forsiktig deigen på plass over fyllet.
- Stikk ut formen til ravioli. Den kan være rund, halvmåneformet eller firkantet. Press forsiktig ut luft og press ned kantene av pastadeig for å forsegle ravioliene. Det er enklest å gjøre hele denne prosessen med hendene. Dekk ravioliene med et klede – og plastfolie hvis de skal stå lenge.
- Like før du skal servere, kok opp lettsaltet vann: Smelt smør i en stor panne til det freser. Ha i grovmalt svart pepper og eventuelt noen urter.
- Kok raviolien i tre–fire minutter. Det er lurt ikke å koke for mange av gangen. Løft dem ut av gryten med en hullsleiv og over på tallerkener. Hell over smør. Dryss over pecorino eller parmesan.