Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pastaskolen

Ravioli med sopp

Fest med fyll

-
+

Ravioli med sopp

  • 400 g pastadeig
  • 30 g sjalottløk (finhakket)
  • 300 g sopp (en blanding av sjampinjong, shiitake, østerssopp, kongeøsterssopp, hakket i food prosessor. Litt tørket, knust steinsopp gir ekstra sus i smaken.)
  • 15 g persille
  • 1 stk hvitløksfedd, knust med flatsiden av en kniv og finhakket
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • smør
  • pecorino eller parmesan

Nok til 30–40 ravioli

Lag en blanding av ulike sopp – det blir aller best hvis du også har noen steinsopp eller blander inn noen tørket steinsopp.

Slik gjør du

  • Varm olje i en panne og ha i løken. Stek til løken er blank og myk. Ha i soppen og stek til den er blitt fint brunet og har begynt å kollapse – det tar som regel ti minutters tid. Ha i hvitløk og persille og stek i ett til to minutter til. Smak til med salt og pepper.
  • La soppblandingen kjølne til romtemperatur. Kjør i en kjøkkenmaskin til den er nesten jevn.
  • Kjevle ut en lang plate med pastadeig og legg den på en ren arbeidsbenk. Legg fyllet i små porsjoner, én til to teskjeer, med tre centimeter mellomrom på den ene siden av deigen. Brett over resten av deigen. Skyv forsiktig deigen på plass over fyllet.
  • Stikk ut formen til ravioli. Den kan være rund, halvmåneformet eller firkantet. Press forsiktig ut luft og press ned kantene av pastadeig for å forsegle ravioliene. Det er enklest å gjøre hele denne prosessen med hendene. Dekk ravioliene med et klede – og plastfolie hvis de skal stå lenge.
  • Like før du skal servere, kok opp lettsaltet vann: Smelt smør i en stor panne til det freser. Ha i grovmalt svart pepper og eventuelt noen urter.
  • Kok raviolien i tre–fire minutter. Det er lurt ikke å koke for mange av gangen. Løft dem ut av gryten med en hullsleiv og over på tallerkener. Hell over smør. Dryss over pecorino eller parmesan.
Fest med fyll