Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pastaskolen

Tagliolini med brokkoli, salsiccia og chili

Slik lager du perfekt pasta hjemme

-
+

Tagliolini med brokkoli, salsiccia og chili

  • 750 g fersk tagliolini, maltagliata eller tagliatelle
  • 200 g kjøttdeig av svin (18 prosent fett)
  • 2 ts grovt knust fennikelfrø
  • 1 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • svart pepper
  • 200 g brokkoli
  • cherrytomater
  • 2 stk hvitløksfedd
  • finhakket chili
  • olivenolje
  • pecorino

Tagliolini er som en litt kraftigere tagliatelle. Det er ganske enkelt å lage for hånd når man har en god pastadeig. Brett eller rull ferske pastaplater og skjær dem i to–tre millimeter tykke strimler.

Salsiccia er den italienske betegnelsen på ulike pølser – men det er også betegnelsen på en pølsefarse. Du kan bruke gode italienske pølser og rive dem opp, eller bruke den blandingen i oppskriften.

Slik gjør du

  • Begynn med å lage kjøttfarsen: Bland kjøttdeig, fennikel, salt, pepper og vin. Kna et par minutter. Hvis du lar farsen stå et par timer, setter smaken seg.
  • Kok opp lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter, og del disse på langs. Kok i fem minutter. Løft ut av vannet med en hullsleiv.
  • Stek kjøttblandingen i en stor panne – stor nok til å romme pastaen etterpå. Hvis kjøttet er passe fet (18 prosent), kan du steke det i tørr panne, hvis ikke ha i litt olje.
  • Løft ut, stek tomater, chili og hvitløk i tre til fem minutter. Ha tilbake kjøtt, ha i brokkoli.
  • Kok pastaen, to–fire minutter pleier å holde for hjemmelagd pasta, litt avhengig av tykkelsen. Hell vannet av pastaen. Ta vare på litt av kokevannet.
  • Bland pastaen med salsiccia- og brokkoliblandingen, helst i stekepannen, eventuelt i gryten.
  • Bland inn pecorino og eventuelt litt av kokevannet.