Tagliolini er som en litt kraftigere tagliatelle. Det er ganske enkelt å lage for hånd når man har en god pastadeig. Brett eller rull ferske pastaplater og skjær dem i to–tre millimeter tykke strimler.
Salsiccia er den italienske betegnelsen på ulike pølser – men det er også betegnelsen på en pølsefarse. Du kan bruke gode italienske pølser og rive dem opp, eller bruke den blandingen i oppskriften.
Slik gjør du
- Begynn med å lage kjøttfarsen: Bland kjøttdeig, fennikel, salt, pepper og vin. Kna et par minutter. Hvis du lar farsen stå et par timer, setter smaken seg.
- Kok opp lettsaltet vann. Del brokkolien i små buketter, og del disse på langs. Kok i fem minutter. Løft ut av vannet med en hullsleiv.
- Stek kjøttblandingen i en stor panne – stor nok til å romme pastaen etterpå. Hvis kjøttet er passe fet (18 prosent), kan du steke det i tørr panne, hvis ikke ha i litt olje.
- Løft ut, stek tomater, chili og hvitløk i tre til fem minutter. Ha tilbake kjøtt, ha i brokkoli.
- Kok pastaen, to–fire minutter pleier å holde for hjemmelagd pasta, litt avhengig av tykkelsen. Hell vannet av pastaen. Ta vare på litt av kokevannet.
- Bland pastaen med salsiccia- og brokkoliblandingen, helst i stekepannen, eventuelt i gryten.
- Bland inn pecorino og eventuelt litt av kokevannet.