Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Pavlova

Oppskrift på Pavlova av Sverre Sætre

Oppskrift på Pavlova av Sverre Sætre

-
+

Marengs

  • 2.00 eggehviter
  • 60.00 g sukker
  • 60.00 g melis
  • 0.50 ts eddik
  • 1.00 klype salt
  • 1.00 ts maisenna

Vaniljekrem

  • 1.00 vaniljestang
  • 2.50 dl melk
  • 0.75 dl kremfløte
  • 55.00 g sukker
  • 2.00 små eggeplommer
  • 3.00 ss maisenna

Hylleblomstgele

  • 1.00 dl hylleblomstsaft (ikke utblandet)
  • 1.00 dl vann
  • 0.25 sitron (saften)
  • 3.00 gelantinplater

Anretning

  • Bringebær

Slik gjør du

Pisk eggehvite, salt, eddik og 1/3 av  sukker halvstivt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Tilsett resten av sukkeret og pisk marengsen stiv på høy hastighet. Sikt sammen melis og maisenna og vend det inn i marengsen med en slikkepott.

Forvarm ovnen til 150°C. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut i ønsket form. Sætre har laget porsjonsformer. Stek i 25 til 30 minutter. Du må kjenne på marengsen. Den skal være sprø utenpå og seig inni.  Ta ut og avkjøl.

 

Vaniljekrem

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang, -frø, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer en halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet.  Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp slik at kremen ikke brenner seg. Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Hell kremen over i en bolle. Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet.

 

Hylleblomstgele

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Kok opp vann og ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i vannet. Rør slik at den løses godt opp. Ha i hylleblomstsaften og sitronen.  Ha i en form slik at den blir ca 1 cm tykk og sett i kjøleskap slik at den stivner.

 

Anretning 

Ha vaniljekremen på marengsbunnen. Pynt med bringebær og hylleblomstgele.

 

Sverres Sætres tips & triks

1. Tilsett sukkeret litt etter litt, da får du en luftig og fin marengs.

2. Ha i en klype salt når du pisker marengs, det binder proteinet og gir bedre smak. Litt eddik tilfører syre. Det gir en seigere marengs og bedrer piskeevnen.

3. Fyll en sprøytepose med marengs og lag porsjonsformer, for eksempel kurver;  små rundinger med kant.

 

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen