Denne varianten er med hjemmelaget mozzarella, olivenolje og mynte. Den kan være noe krevende å lage, men det er samtidig morsomt og helt klart verdt strevet!
Slik gjør du:
Ha melken i en stor kjele sammen med sitronsyre. Varm dette langsomt opp til 32 grader. Tilsett så osteløpen.
Fortsett å varme opp til 40 grader. I denne prosessen vil osten skilles ut fra mysen. Mysen ser ut som grønnaktig vann.
Sil blandingen når temperaturen har nådd 40 grader. Klem på osten som ligger igjen i silen, så du får ut så mye myse som mulig.
Deretter skal osten knas. Konsistensen skal være elastisk og litt seig. Blir den for tørr, kan du dyppe den i myse som holder 70 grader og kna på nytt. Oppbevares kaldt i saltlake i maks tre dager.
Salaten:
Riv mozzarella i biter med fingrene. Del plommene i to og fjern steinen. Ha i en porsjonsskål sammen med biter av mozzarella og mynte. Dryss over litt salt, pepper og noen dråper olivenolje.