Slik gjør du
- Lag en marinade av soyasaus, honning, eddik, revet ingefær, presset hvitløk og chiliflak.
- Legg kyllinglårene i marinaden (del dem eventuelt i to før marinering), vend dem godt og la dem ligge der så lenge du har tid. De kan gjerne ligge i kjøleskapet over natten, men selv en halvtime på benken hjelper.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Ha litt olje i bunnen av en ildfast form.
- Skrell sjalottløkene, del dem i to på langs og legg dem i formen.
- Del plommene i to, fjern steinene og legg halvdelene i formen sammen med sjalottløken.
- Skrell hvitløksfeddene og legg dem og en stjerneanis i formen.
- Legg kyllingstykkene oppå løk og plommer og hell marinaden over formen. Kvern litt salt og pepper over og stek i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er stekt.
- På grunn av honningen i marinaden, vil skinnet få en fin, mørk overflate. Om den truer med å bli svidd under stekingen, legg litt folie oppå.