Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Kylling

Kyllinglår med plommer og stjerneanis

Høstens beste plommeoppskrifter
Oppskrift på ovnsbakte kyllinglår med plommer og stjerneanis

Oppskrift på ovnsbakte kyllinglår med plommer og stjerneanis

-
+

Kyllinglår med plommer og stjerneanis

  • 2 ss Soyasaus
  • 1 ss Honning
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 2 ss Revet ingefær
  • 2 stk Fedd hvitløk
  • 1 ts Chiliflak
  • 2 stk Store kyllinglår
  • 1 ss Olje
  • 300 g Plommer
  • 5 stk Banansjalottløk
  • 1 stk Stjerneanis
  • 3 stk Fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  • Lag en marinade av soyasaus, honning, eddik, revet ingefær, presset hvitløk og chiliflak.
  • Legg kyllinglårene i marinaden (del dem eventuelt i to før marinering), vend dem godt og la dem ligge der så lenge du har tid. De kan gjerne ligge i kjøleskapet over natten, men selv en halvtime på benken hjelper.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Ha litt olje i bunnen av en ildfast form.
  • Skrell sjalottløkene, del dem i to på langs og legg dem i formen.
  • Del plommene i to, fjern steinene og legg halvdelene i formen sammen med sjalottløken.
  • Skrell hvitløksfeddene og legg dem og en stjerneanis i formen.
  • Legg kyllingstykkene oppå løk og plommer og hell marinaden over formen. Kvern litt salt og pepper over og stek i ovnen i ca. 35 minutter til kyllingen er stekt.
  • På grunn av honningen i marinaden, vil skinnet få en fin, mørk overflate. Om den truer med å bli svidd under stekingen, legg litt folie oppå.