Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Potet

Hasselbackpoteter med blå kongo

Oppskrift på Hasselbackpoteter med blå kongo og rosépepper

Oppskrift på Hasselbackpoteter med blå kongo og rosépepper

-
+

Blå hasselbackpoteter med rosépepper

  • 8.00 stk Mellomstore blå kongopoteter
  • 50.00 g Smeltet smør
  • Salt og pepper
  • 2.00 ts Rosépepper, grovkvernet eller knust i morter

Det tar bare noen få minutter ekstra å forvandle vanlige poteter til elegante hasselbackpoteter

Varm ovnen til 220 grader.

Skrell halvparten av potetene og vask resten godt. Bruk en skarp kniv til å skjære potetene i tynne skvier så langt ned det er mulig uten å dele dem i flere biter. Det kan være lettere å skjøre om du først deler potetene i to og får en stabil flate på undersiden.

Rull potetene i smeltet smør, dryss over grovt havsalt og pepper og sett inn i ovnen. Øs smør over hvert tiende minutt. Potetene er ferdige etter 30-40 minutter.

Kvern eller knus rosépepperkorn og dryss over før servering.