Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Potetgull med salt og makrellstørje

Slik spiser du norsk tunfisk
Slik lager du potetgull med salt og makrellstørje

Slik lager du potetgull med salt og makrellstørje

-
+

Potetgull med salt og makrellstørje

  • 50 g avskjær av tunfisk
  • 1 klype norsk flaksalt
  • 5 dråper sitron
  • 1 cm fersk pepperrot
  • en neve potetflak med salt (lag gjerne selv, men det finnes gode alternativer i butikker)

– Ikke så rent sjeldent blir det litt avskjær på kjøtt og fisk. Dette er en super lavterskelmetode for å bli kvitt restene med stil. Skraper du kjøttet, får du vekk alle sener og fisken oppfattes «kremet og smørmyk». Hakkes den, får den mer struktur og tygg. Velg det som passer deg best.

Slik gjør du:

  • Skrap eller hakk restene av fisken, bland med litt flaksalt og legg ti gram fisk på hvert flak.
  • Riv over rikelig med frisk pepperrot rett før inntak.
  • Drikker du vin til, trengs ikke sitrus i fisken. Syre i smaksbildet kan vinen få bidra med.