Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rask rett

Pastaskruer med brokkoli, grønnkål og taleggio

Pasta med brokkoli, grønnkål og ost

Pasta med brokkoli, grønnkål og ost

-
+

Pastaskruer med brokkoli, grønnkål og taleggio

  • 500.00 g store pastaskruer
  • 1.00 stk brokkoli eller brokkolini
  • 250.00 g grønnkål eller svartkål
  • 4.00 ss smør
  • 2.00 stk hvitløkskløft
  • 100.00 g taleggio i små biter
  • 50.00 g parmesan, revet

Pasta med hvitløk og brokkoli er en minimalistisk pastaklassiker. Men blander du litt grønnkål og kremet taleggio inn i den, tar du retten til nye høyder. God alene, eller for eksempel til pølser.

Slik gjør du

Kok opp pastavann.

Vask grønnkålen og skjær vekk stilken før du skjærer bladene i grove biter.

Vask og del brokkolien i ca 3 cm store biter.

Varm en panne og ha grønnkålen i denne sammen med litt vann så den faller litt sammen og blir mykere før du har i smør og hakket hvitløk. Surr til den er myk nok til å spise.

Ha pastaen i vannet og følg kokeanvsningene på pakken.

Riv parmesanen, skjær vekk skorpene på taleggioen og del osten i små biter.

De siste tre minuttene av pastaens koketid, legger du brokkolien ned i gryten sammen med pastaen.

Når pastaen er al dente, ta av ca 2,5 dl av pastavannet før du lar pastaen renne kjapt av i et dørslag.

Ha pastaen tilbake i gryten igjen, og bland godt med grønnkålen, osten og litt av pastavannet slik at mesteparten av osten smelter og sausen får en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper, og server med mer parmesan om ønskelig.