1 porsjon gir ca 20 boller.
Mandelbunn:
- Pisk smør og sukker til det begynner å bli luftig og fargen lysere. Tilsett mandelmel og bland godt. Ha til slutt i egget.
- Smør tynt ut på bakepapir og stek på 160 grader i cirka fem minutter eller til bunnen har satt seg.
Fløtebollekrem med appelsin:
- Kok appelsinjuicen med zesten. Reduser til du har 90 gram.
- Kok juicen med sukker til 117 grader mens du pisker eggehvitene på middels hastighet. Når juicen og sukkeret når 117 grader og eggehvitene ser ut som barberskum, siler du bort appelsinzesten og har sukkerlaken over eggehvitene. Spe forsiktig slik at sukkeret fordeler seg i de piskede eggehvitene og ikke klumper seg. Zesten kan tørkes til dekor.
- Kjør marengsen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den blir kald.
- Smelt gelatinen med litt av marengsen i kjele, ha dette over i resten av marengsen. Blir det for søtt, smaker du til med sitronsyre.
- Når marengsen er kald, sprøytes den ut på mandelbunnen i ønsket form. La stå på kjøl i en times tid.
- Smelt sjokoladen. Er den mørk, tempererer du den til 50 grader, kjøler ned til 28 grader og varmer opp til 31 grader igjen før du heller den over fløtebollene. Er det melkesjokolade, tempererer du den til 45 grader, kjøler den ned til 27 grader og varmer opp til 29 grader før du heller den over fløtebollene.
- Har du litt solsikkeolje i sjokoladen, setter den seg uansett.
- Sett fløtebollene på en rist og kle dem med sjokolade. Pynt med kandisert appelsinzest.