Slik gjør du:
- Legg fire gulrøtter på grovsalt i en form. Bak gulrøttene i 20 min på 180 grader.
- Avkjøl og kvern. Har du ikke kvern, kutter du for hånd. Den siste gulroten skal skjæres i tynne skiver.
- Ha gjær og olje i en kasserolle på middels varme. Rør ofte med en visp i cirka 15 minutter. Gjæren kommer til å klumpe seg underveis, men det er bare å røre med jevne mellomrom til det dannes små gjærperler. Når disse er harde, er de klare. Sil av og ta vare på gjæren og oljen.
- Pisk eggeplommer med sennep og salt. Tilsett gjæroljen gradvis. Tilsett eddik når majonesen begynner å tykne. Tilsett krydder og smak til.
- Før servering rører du den kvernede gulroten i en bolle og smaker til med salt og sitron.
- Ha litt sitron på de tynne gulrotskivene. Anrett tartaren på en tallerken, topp med gjær-majones og legg de rå gulrotskivene i taksteinsmønster over tartaren. Dryss den friterte gjæren over og server.