Oppskrift Restemat Ketchup Tekst Eirik Traavik Foto Sigurd Fandango Les artikkelen: Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes Slik lager du ketchup - + Porsjoner Ketchup 2.5 dl epleeddik 1 stk laurbærblad 0.5 ts malt koriander 1 stk stjerneanis 8 ss sukker 0.8 kg stygge/ bulkete tomater 1 ts salt 1 fedd hvitløk (kuttet) 1 ts chilipulver 2 ss tomatpure 1 ss maisenna (kan sløyfes) Ketchup: Så lenge det ikke er mugg på tomatene, kan hele tomaten brukes. Skjær vekk stilken og kutt opp tomatene. Ha alle ingrediensene i kjele og la blandingen småputre i 30–40 min. Kjør i blender, sil sausen og tykne den hvis ønskelig. Les artikkelen: Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes Restemat