Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restemat

Ketchup

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du ketchup

Slik lager du ketchup

-
+

Ketchup

  • 2.5 dl epleeddik
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 ts malt koriander
  • 1 stk stjerneanis
  • 8 ss sukker
  • 0.8 kg stygge/ bulkete tomater
  • 1 ts salt
  • 1 fedd hvitløk (kuttet)
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss maisenna (kan sløyfes)

Ketchup:

  • Så lenge det ikke er mugg på tomatene, kan hele tomaten brukes. Skjær vekk stilken og kutt opp tomatene. Ha alle ingrediensene i kjele og la blandingen småputre i 30–40 min. Kjør i blender, sil sausen og tykne den hvis ønskelig.