Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

RESTEMAT

Ovnsbakte rotgrønnsaker med fetaostkrem

– Du kaster ikke så lett det du har dyrket selv
Oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker med fetaostkrem

Oppskrift på ovnsbakte rotgrønnsaker med fetaostkrem

-
+

Ovnsbakte rotgrønnsaker med fetaostkrem

  • 500.00 g blandede rotgrønnsaker som har sett sine beste dager, for eksempel gulrot, rødbeter, sellerirot og pastinakk
  • 3.00 stk hvitløksfedd
  • 2.00 ss olivenolje
  • timian eller andre urter
  • salt og pepper
  • 150.00 g fetaost
  • 2.00 ss vann
  • litt sitronsaft

Slik gjør du:

  • Skrell rotgrønnsakene og del dem i litt grove staver eller båter.
  • Vend dem i olivenolje, salt, pepper og timian og bak i ovnen på 200 grader i rundt 25 minutter til grønnsakene er møre og litt karamelliserte i kantene.
  • Hvitløksfeddene baker du sammen med grønnsakene. Rens de bakte hvitløksfeddene for skall.
  • Kjør fetaost, olivenolje, vann, sitronsaft og de bakte hvitløksfeddene med stavmikser til en glatt puré.
  • Server de bakte grønnsakene med fetaostkremen som hovedrett med godt brød til, eller som tilbehør til for eksempel stekt kylling.