Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restemat

Pølsebrød

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes
Slik lager du pølsebrød

Slik lager du pølsebrød

-
+

Pølsebrød

  • 9.5 dl siktet hvetemel
  • 1 dl sammalt rug
  • 0.25 pk. fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 4 dl melk
  • 3 ss smør

1 porsjon gir 10 brød.

Pølsebrød:

  • Bland alle ingredienser unntatt smør på lav hastighet i kjøkkenmaskin i cirka fem minutter.
  • Tilsett smøret og elt til det har blandet seg med deigen. Øk hastigheten og elt til deigen slipper bollen. Hev deigen i romtemperatur i én til to timer, til dobbel størrelse.
  • Del opp i ti emner, form til boller og etterhev i 15 minutter under et håndkle.
  • Form til pølsebrød, trykk dem litt flate og la dem heve til det dobbelte. Stek i åtte–ti minutter på 225 grader. For ekstra saftige brød, legg en ildfast form med vann i bunnen av ovnen.