Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restemat

Rom- og rosinfudge med marengschips

Slik kan du lage en nydelig dessert av gamle druer
Slik lager du rom- og rosinfudge med marengschips

Slik lager du rom- og rosinfudge med marengschips

-
+

Rom- og rosinfudge med marengschips

  • 70 g rosiner (eller slitne druer)
  • 30 g ferskpresset appelsinjuice
  • 50 g mørk rom
  • 140 g fløte
  • 80 g glukosesirup
  • 75 g sukker
  • 30 g smør
  • 2 g salt

Marengschips

  • 100 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 100 g melis

Slik gjør du:

  • Legg rosinene i bløt med appelsinjuice og rom, gjerne over natten.
  • Kok blandingen til væsken nesten er redusert bort. Kutt så rosinene i små biter til det ser ut som en kompott.
  • Kok opp fløte, glukosesirup, sukker, smør og salt til 118 grader. Rør godt mot slutten, slik at det ikke brenner seg. Når røren når 118 grader, vender du inn rom- og rosinbasen.

Marengschips:

  • Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til de ser ut som barberskum.
  • Spe så med litt og litt sukker i cirka ti minutter, og deretter med litt og litt melis. Kjør på middels hastighet til du ikke kan kjenne sukkerkornene.
  • Smør tynt ut på bakepapir, tørk i ovn på 60–70 grader til det er tørt, omtrent 30–40 minutter. Brekk i biter og plasser marengsen på fudgen.