Slik gjør du:
- Legg rosinene i bløt med appelsinjuice og rom, gjerne over natten.
- Kok blandingen til væsken nesten er redusert bort. Kutt så rosinene i små biter til det ser ut som en kompott.
- Kok opp fløte, glukosesirup, sukker, smør og salt til 118 grader. Rør godt mot slutten, slik at det ikke brenner seg. Når røren når 118 grader, vender du inn rom- og rosinbasen.
Marengschips:
- Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til de ser ut som barberskum.
- Spe så med litt og litt sukker i cirka ti minutter, og deretter med litt og litt melis. Kjør på middels hastighet til du ikke kan kjenne sukkerkornene.
- Smør tynt ut på bakepapir, tørk i ovn på 60–70 grader til det er tørt, omtrent 30–40 minutter. Brekk i biter og plasser marengsen på fudgen.