Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Restskatter

Mississippi roast

Spis biff uten å bli blakk

-
+

Mississippi roast

  • 1.5 kg storfe høyrygg
  • 1.5 ts salt
  • 1.5 ts kvernet pepper
  • 0.5 dl hvetemel
  • 3 ss olje
  • 4 ss smør
  • 2 ss majones
  • 2 ts eplesidereddik
  • 1 ts røykt paprika
  • 1 ts kulturmelk
  • litt dill
  • persille til servering

Slik gjør du

  • Gni kjøttet godt inn med en blanding av salt, pepper og mel, og stek i noen minutter på alle sider i en panne på middels varme, til det får en sprø, gyllen skorpe.
  • Bland sammen majones, eplesidereddik, paprika, kulturmelk og litt finhakket dill.
  • Legg kjøttet i en dyp panne eller gryte med tett lokk, og legg smøret og majonesblandingen oppå. Legg lokket på (har du ikke et ordentlig lokk, kan du dekke godt med aluminiumsfolie over en ovnsform) og sett kjøttet i ovnen på 90 grader i to og en halv til tre timer. Det trenger tid, men lenger er ikke nødvendigvis bedre her.
  • Når kjøttfibrene er lette å dra fra hverandre med en gaffel, er det ferdig. Fortsetter du etter det, blir konsistensen bare mer mos-aktig.