Sett roastbiffen i ovnen over natten for å imponere alle neste dag.
Slik gjør du
- Få slakteren til å surre opp steken for deg eller gjør det selv med hyssing.
- Brun steken raskt på alle sider før du setter den i ovnen: Smelt smør i en solid stekepanne på høy varme og la steken svi seg 1-2 minutter på hver side.
- Sett ovnen på 55 grader (her er det viktig at du har en presis ovn; legg gjerne et steketermometer i ovnen for å sjekke at den ikke er altfor varm eller altfor kald.)
- Ha salt og pepper på steken og legg den i en liten langpanne. La den stå over natten, 8-9 timer, eller like lenge om dagen. Ta steken ut neste morgen (eller om ettermiddagen) og la den kjøle seg ned til romtemperatur før du enten setter den i kjøleskapet frem til servering, eller skjærer den opp og anretter den for servering umiddelbart.
Dressing og salat
- Bland sammen kulturmelk, hvitløk og olje til dressing. Smak til med salt, pepper og litt av pepperroten. Skrubb polkabetene og reddikene godt og skjær dem i løftynne skiver med en mandolin eller skarp kniv.
- Dressingen kan du godt blande kvelden i forveien. Reddikskiver kan ligge i isvann en liten stund, men fargen i polkabeter er såpass vannløselig at det kan gå utover de fine stripene at de må skjæres helt til sist.
- Legg mesteparten av salaten på et stort fat. Skjær roastbiffen i tynne skiver og legg oppå salaten. Pynt med resten av salatbladene, beter og reddiker før du ringler litt av dressingen forsiktig over. Topp med dill og et dryss av nyrevet pepperrot og server resten av pepperroten og dressingen i hver sin skål ved siden av.