Røkt middagspølse trukket i buljong
- 2.00 l vann
- 2.00 løk
- 1.00 gulrot
- 1.00 stangselleri
- 1.00 buljongterning, høns
- 1.00 ss hel svart pepper
- 1.00 ts salt
- 4.00 røkte middagspølser
Bacon- og sennepssmør
- 50.00 g bacon
- 6.00 ss saltet smør
- 2.00 ss grov sennep
- Hakket persille
- Salt og pepper
Kålrotstappe
- 300.00 g kålrot
- 1.00 gulrot
- 150.00 g potet
- 5.00 dl h-melk
- 5.00 dl fløte
- 5.00 ss saltet smør
- salt og pepper
Slik gjør du:
Røkt middagspølse, trukket i buljong
- Skjær grønnsakene i skiver, kok opp vann og buljong, ha i grønnsakene sammen med krydderet. La trekke i cirka 30 minutter. Snitt pølsene i skinnet. Kok opp buljongen, ha i pølsene og la dem trekke i cirka 20 minutter. Server med kålrotstuing, bacon og sennepssmør og masse sprøstekt løk.
Bacon- og sennepssmør
- Kutt baconet i strimler og stek i en tørr panne på middels temperatur. Når baconet begynner å bli sprøtt, skrus temperaturen ned og smøret has i. Tilsett sennep og hakket persille, smak til med salt og pepper.
Kålrotstappe
Skrell grønnsakene og kutt dem i mindre biter, kok dem møre i vann og sil dem godt. Stamp dem godt og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.