Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

To retter i én: røkt kjøttpølse med kålrotstuing og pytt i panne
Oppskrift på røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

Oppskrift på røkt pølse med kålrotstuing, baconsmør med sennep og sprøstekt løk

-
+

Røkt middagspølse trukket i buljong

  • 2.00 l vann
  • 2.00 løk
  • 1.00 gulrot
  • 1.00 stangselleri
  • 1.00 buljongterning, høns
  • 1.00 ss hel svart pepper
  • 1.00 ts salt
  • 4.00 røkte middagspølser

Bacon- og sennepssmør

  • 50.00 g bacon
  • 6.00 ss saltet smør
  • 2.00 ss grov sennep
  • Hakket persille
  • Salt og pepper

Kålrotstappe

  • 300.00 g kålrot
  • 1.00 gulrot
  • 150.00 g potet
  • 5.00 dl h-melk
  • 5.00 dl fløte
  • 5.00 ss saltet smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Røkt middagspølse, trukket i buljong

  • Skjær grønnsakene i skiver, kok opp vann og buljong, ha i grønnsakene sammen med krydderet. La trekke i cirka 30 minutter. Snitt pølsene i skinnet. Kok opp buljongen, ha i pølsene og la dem trekke i cirka 20 minutter. Server med kålrotstuing, bacon og sennepssmør og masse sprøstekt løk.

Bacon- og sennepssmør

  • Kutt baconet i strimler og stek i en tørr panne på middels temperatur. Når baconet begynner å bli sprøtt, skrus temperaturen ned og smøret has i. Tilsett sennep og hakket persille, smak til med salt og pepper.

Kålrotstappe

  • Skrell grønnsakene og kutt dem i mindre biter, kok dem møre i vann og sil dem godt. Stamp dem godt og rør inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.

     

 

 

 

Se viner som passer til:

Svin i Vindatabasen