Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg
Slik lager du rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

Slik lager du rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

-
+

Rotgrønnsakssuppe med hasselnøtter

  • 1 liten gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 700 g rotgrønnsaker
  • 100 g grønnkål
  • 100 g hasselnøtter
  • 3 ss rapsolje
  • 1.5 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Grovhakk løk og hvitløk. Skrell rotgrønnsakene – her har jeg brukt pastinakk, mandelpotet, sellerirot og gulbete – og skjær dem i mindre biter.
  • Fjern de tykke, harde stilkene fra grønnkålen. Riv deretter bladene i mindre biter, 2–3 centimeter lange. Legg til side et par håndfuller grønnkålblader til topping.
  • Grovhakk nøttene (med trykk på grov, å skjære dem i to holder godt). Legg bort en fjerdedel av nøttene til topping. Bruker du blansjerte nøtter, blir suppen ekstra pen.
  • Varm opp 2 ss olje i en gryte. Ha i løk og hvitløk og la surre i et par minutter. Tilsett rotgrønnsakene og stek i et par minutter til. Ha i grønnkål og hasselnøtter. Hell på vann med grønnsaksbuljongpulver. La det hele koke opp, deretter koke i cirka 15 minutter.
  • Mens suppen koker: Legg grønnkålbladene på ⅔ av stekebrettet, dryss 1 ss olje over og krydre med salt og pepper. Legg nøttene på den siste tredjedelen av brettet. Sett i ovnen og bak i cirka 10 minutter, grønnkålen skal bli ganske sprø.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke brenner deg. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel i suppeskåler, topp med grønnkål og nøtter og server suppen rykende varm.