Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
- Grovhakk løk og hvitløk. Skrell rotgrønnsakene – her har jeg brukt pastinakk, mandelpotet, sellerirot og gulbete – og skjær dem i mindre biter.
- Fjern de tykke, harde stilkene fra grønnkålen. Riv deretter bladene i mindre biter, 2–3 centimeter lange. Legg til side et par håndfuller grønnkålblader til topping.
- Grovhakk nøttene (med trykk på grov, å skjære dem i to holder godt). Legg bort en fjerdedel av nøttene til topping. Bruker du blansjerte nøtter, blir suppen ekstra pen.
- Varm opp 2 ss olje i en gryte. Ha i løk og hvitløk og la surre i et par minutter. Tilsett rotgrønnsakene og stek i et par minutter til. Ha i grønnkål og hasselnøtter. Hell på vann med grønnsaksbuljongpulver. La det hele koke opp, deretter koke i cirka 15 minutter.
- Mens suppen koker: Legg grønnkålbladene på ⅔ av stekebrettet, dryss 1 ss olje over og krydre med salt og pepper. Legg nøttene på den siste tredjedelen av brettet. Sett i ovnen og bak i cirka 10 minutter, grønnkålen skal bli ganske sprø.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser, blender eller kjøkkenmaskin. Pass på så du ikke brenner deg. Smak til med salt og pepper.
- Fordel i suppeskåler, topp med grønnkål og nøtter og server suppen rykende varm.