Marinert laks med plommesaus, ingefær og druekjerneolje
- 1.00 kg Salma-, Frøya- eller annen laksefilet av sushikvalitet.
- 100.00 g Løk
- 60.00 g Ingefær (skrelt)
- 2.00 stk Lime
- 4.00 ss Plommesaus (fåes kjøpt i asiatiske butikker)
- 2.00 dl Druekjerneolje eller annen nøytral matolje
- Salt
- Pepper
- 1.00 stk Hjertesalat
Slik gjør du
- Lag dressingen først: Finhakk løken og ingefæren.
- Press saften ut av limene.
- Bland løk, ingefær, plommesaus og limesaft godt, og pisk sammen med oljen.
- Smak til med salt og pepper.
- Dressingen kan godt stå i kjøleskapet noen timer eller over natten om nødvendig.
- Skjær laksen i tynne skiver og anrett den på et stort fat 20 minutter før servering.
- Hell dressingen over og la stå i 20 minutter. Topp med strimlet hjertesalat.