Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Salat

Marinert laks med ingefær, plommesaus og druekjerneolje

Laks marinert i plommesaus, lime og druekjerneolje

Laks marinert i plommesaus, lime og druekjerneolje

-
+

Marinert laks med plommesaus, ingefær og druekjerneolje

  • 1.00 kg Salma-, Frøya- eller annen laksefilet av sushikvalitet.
  • 100.00 g Løk
  • 60.00 g Ingefær (skrelt)
  • 2.00 stk Lime
  • 4.00 ss Plommesaus (fåes kjøpt i asiatiske butikker)
  • 2.00 dl Druekjerneolje eller annen nøytral matolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1.00 stk Hjertesalat

Slik gjør du

  • Lag dressingen først: Finhakk løken og ingefæren.
  • Press saften ut av limene.
  • Bland løk, ingefær, plommesaus og limesaft godt, og pisk sammen med oljen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Dressingen kan godt stå i kjøleskapet noen timer eller over natten om nødvendig.
  • Skjær laksen i tynne skiver og anrett den på et stort fat 20 minutter før servering.
  • Hell dressingen over og la stå i 20 minutter.  Topp med strimlet hjertesalat.