Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Saltbakt dorade med grønnsakspakker

Winning Food: Saltbakt fisk med grønnsaker

Winning Food: Saltbakt fisk med grønnsaker

-
+

  • 1.00 stk dorade (cirka 500 gram)
  • 1.00 kg grovt salt
  • 2.00 stk eggehviter
  • 0.50 stk sitron
  • 0.50 stk blomkål
  • 2.00 stk søtpotet
  • 2.00 stk mini-purre eller vårløk
  • litt olivenolje
  • Aliminiumsfolie

Lyst å steke en hel fisk? Her er en flott metode.

1. Forvarm ovnen til 190 grader.
2. Legg halvparten av saltet i bunnen av en ildfast form. Legg fisken på toppen og legg gjerne sitronskiver og urter oppå og inni. Dekk så fisken med resten av saltet (hodet og halen trenger ikke dekkes).
3. Bland resten av saltet med eggehvitene til det blir en formelig masse.
4. Bak i 20 minutter for en fisk på 500 gram.
5. Når fisken er i ovnen kan du skrelle og hakke opp grønnsakene, legg dem i aluminiumsfolie, hell over litt olivenolje, salt og pepper. Lag så en pakke. Legg dem ved siden av fisken og la steke sammen i cirka 15 minutter. Da har grønnsakene fremdeles en deilig spenstighet.
6. Kakk løs saltet og fjern det. Bruk en første til å ta vekk salt om det er noe igjen på fisken. Nå er det lett å fjerne skinnet og skjære ut fine fileter.
PS! Dersom du steker en større fisk (1 kilo) kan du skru opp temperaturen til 210 grader og steke i omtrent en halvtime.