Ostesmørbrød
- 8.00 stk skiver brød av ønsket type
- 1.00 stk potte fersk koriander
- 16.00 stk skiver Jarlsberg-ost
- saltet smør (til pensling)
Syltet rødkål
- 0.20 stk hode rødkål
- 1.00 ss salt
- 1.00 ss sukker
- 1.00 dl eddik
- 2.00 stk røde chili
- ingefær
Pulled pork
- 400.00 g pulled pork (svinenakke)
- 3.00 stk fedd hvitløk
- 1.00 dl soyasaus
- 1.00 ss eddik
- 1.00 ss kajennepepper
- 100.00 g havsalt
Slik gjør du
- Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
- Snu brødskivene og legg på to skiver Jarlsberg-ost.
- Sil av all juice fra kålen og spre den utover brødet.
- Fordel pulled pork.
- Grovkutt korianderen og dryss den over.
- Legg to skiver Jarlsberg-ost på toppen.
- Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
- Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.
Syltet rødkål
- Finkutt chili og ingefær.
- Ha chili, ingefær, eddik, sukker og salt i en blender og kjør til alt er mikset godt sammen.
- Kutt kålen i så tynne strimler som du klarer.
- Legg den kuttede rødkålen i et norgesglass og hell laken over.
Pulled pork
- Bruk svin av ønsket type. Det beste er å velge svinenakke, forbi det høye fettinnholdet gir mye smak.
- Salt kjøttet godt med havsalt og la det ligge kjølig i 4-5 timer.
- Fjern saltet og legg kjøttet i en ildfast form. Hell over vann til det nesten når kanten. Dekk så hele formen godt med aluminiumsfolie og la den stå i ovnen på 120 grader. Sjekk med jevne mellomrom. Når kjøttet er mørt og faller fra hverandre, er det ferdig. Beregn 4-5 timer.
- Mens du venter på kjøttet, kan du hakke hvitløk og kjøre den sammen med eddik, soyaolje og kajennepepper i en blender. Miksen er ferdig når den har en glatt konsistens.
- Kjøl kjøttet ned til romtemperatur. Riv det fra hverandre og bland det med kryddermiksen.