Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sandwich på grillen

Grillet ostesmørbrød med egg og karamellisert løk

Hvorfor ikke grille frokosten?
Oppskrift på grillet ostesmørbrød med egg og karamellisert løk

Oppskrift på grillet ostesmørbrød med egg og karamellisert løk

-
+

Ostesmørbrød

  • 8.00 stk skiver brød av ønsket type
  • 4.00 stk egg
  • 0.50 stk bunt vårløk
  • 16.00 stk skiver Jarlsberg-ost
  • bacon (hvis du vil)
  • saltet smør (til pensling)

Karamellisert løk

  • 4.00 stk gul løk
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 2.00 ss smør
  • hvitvinseddik
  • salt

Slik gjør du

  • Stek eggene i stekepanne, slik du selv foretrekker det. For eksempel speilegg med «sunny side up».
  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på to skiver Jarlsberg-ost.
  • Spre den karamelliserte løken over skivene.
  • Kutt vårløken og dryss den over.
  • Legg på speilegg og to skiver Jarlsberg-ost.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Karamellisert løk

  • Kutt løken i skiver og ha den i en kjele.
  • Tilsett 1 dl solsikkeolje og 2 ss smør.
  • Rør litt og la det surre på medium varme til løken får en gyllen farge.
  • Smak til med litt hvitvinseddik og salt.