Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sandwich på grillen

Grillet sandwich med avokado, syltet rødløk og mozzarella

«Wow, det der vil jeg ha»
Oppskrift på grillet sandwich med avokado, syltet rødløk og mozzarella

Oppskrift på grillet sandwich med avokado, syltet rødløk og mozzarella

-
+

Ostesmørbrød

  • 8.00 stk skiver brød av ønsket type
  • 2.00 stk avokado
  • 2.00 stk fersk mozzarella
  • 16.00 stk skiver Norvegia-ost
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper
  • saltet smør (til pensling)

Syltet rødløk

  • 2.00 dl hvitvinseddik
  • 2.00 dl sukker
  • 1.00 ts salt
  • 2.00 dl vann
  • 2.00 stk rødløk

Slik gjør du

  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på fire skiver Norvegia-ost.
  • Skjær avokadoene i skiver og spre dem utover.
  • Dryss maldonsalt og nykvernet pepper over avokadoen.
  • På den andre brødskiven sprer du den syltede rødløken utover.
  • Kutt mozzarella og fordel jevnt utover.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Syltet rødløk

  • Bland hvitvinseddik, salt og sukker i en kjele og kok det opp.
  • Når sukkeret er oppløst, heller du over 2 dl kaldt vann.
  • Skrell rødløkene, del dem i to og kutt i passe tynne skiver.
  • Legg løken i et norgesglass og hell over lake (den skal dekke løken). La den stå i noen timer (helst over natten).