Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sashimi og ponzu med pepperrot, koriander, sukker og lime.

Slik spiser du norsk tunfisk
Slik lager du sashimi og ponzu med pepperrot, koriander, sukker og lime.

Slik lager du sashimi og ponzu med pepperrot, koriander, sukker og lime.

-
+

Sashimi og ponzu med pepperrot, koriander, sukker og lime.

  • 300 g tunfisk i biter
  • 0.5 dl soya
  • 1 ss hakket koriander
  • 1 ts revet pepperrot
  • 2 ss riseddik/ limesaft
  • 1 ts sukker

– Sashimi på norsk er gjerne løvtynne skiver fisk som senkes i saus og mister all sin egensmak. Velger du ut de møre bitene uten for mye sener og fett, kan de gjerne være både én, to og tre centimeter store. På denne måten tygges fisken og smaken kommer enda bedre frem.

– Den delen av fileten som er nærmest skinnet, har gjerne noe mer fett og mindre sener enn selve kjernen av fileten. Det gir et mørere og bedre «tygg».

Slik gjør du:

  • Bland soya, koriander, pepperrot og riseddik/limesaft med salt til en saus.
  • Skjær fisken i terninger i ønsket størrelse.
  • Server fisk og saus hver for seg og dypp fiskebitene i saus før hver munnfull.