Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sauseskolen

Hjemmelaget majones

Oppskrift på majones

Oppskrift på majones

-
+

Majones

  • 1.00 stk eggeplomme
  • 1.00 stk egg
  • 1.00 ss sennep
  • 1.00 ts salt
  • 1.50 ss hvitvinseddik
  • 4.50 dl rapsolje
  • Sitronsaft, salt og litt frisk, grovhakket dill

Majones

Slik gjør du:

  • Du trenger litersmål og stavmikser. Alle ingrediensene bør ha lik temperatur. Ha alle ingrediensene i et høyt glass/beholder, f.eks Norgesglass. De vil naturlig legge seg lagvis, men slik skal det være!
  • Sett stavmikseren i bunnen på glasset, miks til det begynner å tykne, løft stavmikseren rolig opp mot overflaten, på 20 sekunder har du laget hjemmelaget majones.
  • Oppskriften gir 500 gram majones.